Мисията на Google е да ни показва максимално бързо най-релевантните и актуални резултати на

...
Мисията на Google е да ни показва максимално бързо най-релевантните и актуални резултати на
Коментари Харесай

Google вече ще показва резултатите, спрямо местоположението ни

Мисията на Google е да ни показва максимално бързо най-релевантните и настоящи резултати на поръчките, които вкарваме в търсачката. В случай, че пътувате постоянно евентуално сте забелязали как би трябвало да отворите различен домейн, когато сте в чужбина, с цел да откриете желаната локална информация. Това значи, че в случай че сте в Япония е нужно първо да отворите " google.co.jp " и по този начин да получите характерни за съответната локация резултати. За в бъдеще няма да се постанова да го вършиме, съобщава SlashGear.

 

Компанията трансформира метода на индексиране информацията, с цел да бъде максимално полезна без значение къде се намирате. Следващият път, когато сте извън родината си Гугъл aвтоматично ще схваща местоположението ви и ще покаже съответстващата местна информация. По този метод се отстранява необходимостта да въвеждате съответния домейн. Ако да вземем за пример сте в Германия няма да е нужно да отваряте  " google.de ", защото Гугъл знае къде сте и директно ще ви покаже резултатите.

В момента всяка пета поръчка на потребителите представлява локално търсене. Гугъл желае да ни предоставя най-полезната информация в интернет съгласно съответното ни местонахождение. Функцията ще е потребна за туристите, които ще виждат настоящата локална информация, а откакто се върнат у дома ще получават резултати основани на търсенето в родната си страна. В умозаключение ще отбележим, че тази смяна към този момент е част от мобилните приложения, както и от десктоп версията на Гугъл.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР